2008. október 20., hétfő

Bevezetőül

2006. októberében, pontosan kettő éve, feleségemmel, Szilvivel és bátyjával, Sebivel kijöttünk ide Angliába. Nagyon sok mindenen mentünk keresztül. Nagy élettapasztalatra tettünk szert. Sebi, a JóIsten kegyelméből már tavaly augusztusban Norvégiában folytathatta külföldi pályafutását, szakmáján belül elhelyezkedve és összehasonlíthatatlanul jobb körülmények között, mint itt. Erről blogjában bővebben olvashattok: www.sebinorge.blogspot.com . Szilvivel, mindketten mély benyomásokat szereztünk, mind az angolokról, mind az egyéb itt tartózkodó nációkról és hazánk fiairól és lányairól, melyek ha lehet még jobban sokkoltak minket, hisz mégiscsak valami összeköt bennünket. Dolgoztunk különféle gyárakban, raktárakban, majd idősotthonban, s most végre eljutottunk iskolába is, mely reméljük tartós lesz. Segítséget az induláskor nem kaptunk, itt kint is csak elenyészőt, azt is a JóIsten kegyelméből, így csak magunkra számíthattunk. Csak addig tervezünk itt lenni amíg össze nem gyűjtjük a megfelelő összeget egy lakásra vagy házra Magyarországon, tehát ittlétünk véges, csak ez a vég még nem látszik…
Szilvi is vezet blogot: www.mrs-gulyas.blogspot.com, melyben szintén az angliai élményeinkről ír, nagyon jó stílusban sok szeretettel és büszkeséggel ajánlom figyelmetekbe!
Nos tehát ebben a blogban elsősorban az itt ért behatásokról, élethelyzetünkről, vallásosságról, kultúráról és politikáról lesz szó. Sok minden változott kettő év alatt. Kint is, bent is, itt is, otthon is. „Más lett a világ.” Úgy éreztem ideje leírnom.

Nincsenek megjegyzések: